Portionsmetoden: E-learning i små portioner för stora resultat med er personal, kunder & återförsäljare

Portionsmetoden

Välkommen till Maxieffect! 

Vi har tagit fram en elearningplattform och metod,  Portionsmetoden. Att utbilda och förändra beteenden, är så klart väldigt viktigt för företags framgång, och stora resurser läggs ofta på detta. Man vill att personalen och återförsäljarna ska prestera så bra som möjligt, och man vill ha nöjda kunder som återkommer.  Problemet är ofta att resultatet av insatserna ej håller i sig, oavsett om insatserna är fysiska kurser, webbkurser, eller webinarier. Vi glömmer bort saker fort, och motivationen sjunker ofta. Det behövs därför kontinuitet.   
 

Portionsmetoden fungerar liknande som i grundskolan, dvs korta tillfällen ofta, tex en kort film en gång/v, levereras till datorn eller mobilen (mail/sms), under en lång tidsperiod, tex ett år.  Den kan användas enskilt, eller ihop med andra insatser, tex föreläsningar. Det kan tex innebära att mottagaren, efter en föreläsning, en gång per v i ett år, får en kort film på ett par min, och ev en skrivuppgift. Denna kontinuitet gör att resultatet håller i sig bättre, och chanserna att man implementerar innehållet i vardagen ökar. 

Ni får tillgång till ett eget webbverktyg, där ni kan lägga in era sk portionskurser, se statistik, skicka ut undersökningar (certifiering med diiplom tex) mm. Nu går det att komma igång utan startkostnad!

intro_trad.jpg
dia_figs_med.png

VARFÖR

Eftersom bestående och bra resultat, är så viktigt , så har vi  anpassat plattformen efter detta. Det hade klart varit mycket lättare att göra en plattform som bygger på att man loggar in på en sida, och går igenom kursen steg för steg när det passar en själv, tex 7 lektioner, och att användarna gått igenom den på tex 1-2 veckor.  Problemet är att vår erfarenhet visar att kontinuitet behövs för bestående resultat, precis som i grundskolan tex. Vi tror på att ha en paus mellan varje tillfälle, så man får möjlighet att smälta innehållet, och även implementera det i vardagen. Kanske att få uppgifter att göra mellan varje tillfälle. Vår erfarenhet, och undersökningar visar också att det är mycket svårt att få en användare att kontinuerligt manuellt logga in på en hemsida, för att få sitt innehåll. Om allt innehåll finns tillgängligt direkt, så leder det också ofta till att man går igenom hela kursen på kort tid.

 

Av dessa anledningar så portioneras innehållet alltså ut vid ett visst intervall, en sak i taget, under lång tid, via mail eller sms. Detta har visat sig öka såväl användning som resultatet. 

Fördelarna för slutanvändarna med dessa korta portioner, ofta, under lång tid, är att det går åt mycket lite arbetstid, samt då att det möjliggör bestående bra resultat.

En annan fördel med att ha många korta portioner, istället för några få längre, är att det är lättare att ta fram innehåll, tex korta filmklipp. 

Exempel på användningsområden är tex utbildning kring saker där man vill att kunskapen eller beteendeförändringar ska hålla i sig. Det kan gälla utveckling av medarbetare, eller återförsäljare. Det kan även gälla produktubildningar till kunder, eller kundcoaching, för att hjälpa kunder att få önskat resultat av ens köp. 
 

Bild1111.png
Bild1.jpg

VAD

Det finns massor av funktioner i plattformen. När ni bestämt er för att bli kund, så får ni tillgång till ett eget webbverktyg. Här kan ni skapa obegränsat antal portionskurser (allmänna eller individanpassade), skapa undersökningar, se statistik, lägga in certifiering och diplom, lägga in användare mm. Ni kan ha er egna layout i portionerna och i mailen som kommer. Användare får portioner enligt intervallet ni satt, och om man inte klickar, så får man påminnelser. 

HUR

Som kund till oss, så får ni hjälp med alla delar, alltifrån vilket innehåll ni ska ta fram, hur ni tar fram det, till hur ni använder plattformen. Det finns såväl guider som filmer som hjälper till på vägen, samt klart personlig hjälp. Filmer och annat innehåll kan enkelt tas fram och läggas in på egen hand. Det brukar räcka med en dags filmning, i ens konferensrum, för att få fram innehåll som räcker i 6 mån-1 år. Här hjälper vi till med guider och support. Om ni ändå vill ha hjälp med filmning, så kan vi hjälpa till även med detta. Det går nu att komma igång utan startkostnad.. Det finns även olika startpaket, för er som vill ha mer hjälp. Vår betalningsmodell är användarlicenser (halvår eller helår).

Lämna gärna en intresseanmälan, eller hör av dig för ett förutsättningslöst samtal!

”Dagar i Norr använder ofta portionsmetoden från Maxieffect.

Deltagarna på våra temadagar gillar detta skarpt då det är

ett mycket  effektivt sätt att repetera det viktiga från varje

föreläsare.Repetition via portionsmetoden några minuter varje vecka och

med föreläsarens retorik är mycket effektivt och inte betungande.

Dessutom kan man gå tillbaka i portionerna och repetera hur mycket

man vill, samt visa sina kollegor.” 

Lars Koverberg, Dagar i Norr

Intresseanmälan

Tack för ditt meddelande!